antenna advertentie - new 2021  300dpi.jpg
349.jpg

Vrijdag 18/02/2021

19.00 uur – Onrust (Wendy Mulder) en Geert Lenssens

Mulders eigenzinnige ‘tantric techno for the restless’ vermengt industrial met underground techno en psyched drones & mantras uit begin deze eeuw en slaat aan bij zowel rabiate muziekfanaten als frivole clubbers. Geert lenssens is beeldend kunstenaar en filmmaker; een artistieke duizendpoot die actief is met fotografie, digitale collages, videokunst, experimentele film en live video performances. Hij maakt complexe beelden die meestal gebaseerd zijn op foto's of video-opnames. Een visuele trip waarin je Onrustig kan ronddwalen.

 

20.30 uur – Maya Wuytack en 3°P (Peter Brabandt)

Peter heeft als drummer en multi-instrumentalist al vele strepen verdient bij o.a. De Vieze Gasten. Maya is theatermaker-dichteres met diverse samenwerkingen in binnen- en buitenland. Speciaal voor het AntennA Festival creëren ze een compleet nieuwe performance waarin hun beider talenten versmelten tot een unieke ervaring van woord, dans en muziek.

 

22.00 uur – Slumberland (Solo)

Slumberland omarmt volop het experiment. De band bestaat in feite uit de soloartiest Jochem Baelus die een arsenaal aan zelfgemaakte instrumenten etaleert om een hypnotische krautrock/post-punk sound te creëren die nog lang blijft nazinderen. 

 

23.30 uur – David Martijn & Bart Stolle

David ‘Dave’ Martijn kennen we als een van de leden van het fenomenale Goose, samen met de Dewaele broers Belgiës beste elektro exportproduct. David is al sinds jaren verslingerd aan vintage synthesizers en componeert naast de muziek voor Goose ook soundtracks voor film en tv. Zo blikte hij de bezwerende muziek in voor de Een serie ‘De Dag’ en samen met producer Jeroen Swinnen ook ‘De Twaalf’. 

Bart Stolle is een rasecht kunstenaar die schilderwerk en tekeningen combineert met (animatie)film en videoclips. Zo maakte hij al enkele (abstracte) clips voor Goose, waaronder de laatste single ‘Heaven’. Samen met David tovert hij een bijzondere wereld op het podium. Niet te missen!

 

Zaterdag 19/02/2022  - is tot onze grote spijt  A F G E L A S T  !!!

19 uur – Tribute Patrick Kosmos

Patrick Wille De Waele, aka Patrick Kosmos, is een veel te vroeg gestorven soloartiest die velen in vervoering bracht met zijn fantasierijke podiumacts, vaak met laser. Hij bracht een 8-tal cd’s uit, waaronder het fantastische ‘Lucid Dreams’ en ‘Trance Neutral Zone’ en was ook bekend buiten de landsgrenzen. De band Eiland, met Bruno Coussée, Steve Slingeneyer e.a., en Johan Van den Abeele en Joost Carpentier, mede artiesten bij Patricks optredens destijds, brengen hulde aan deze wonderlijke artiest.

 

21 uur – Avondlicht

Avondlicht is het geesteskind van de Antwerpse elektronische muzikant/producer Matthias Dziwak. Zijn steeds bezwerende sound – donker en breekbaar, maar steeds verzachtend – verweeft verschillende genres, gaande van dance tot hedendaags klassiek, post-rock en ambient. Zonder meer niet te missen.

 

23 uur – Stijn Hüwels & Randall Casaer

Randall Casaer is als tekenaar-schrijver bekend van regisseurswerk met Wim Helsen en Wouter Deprez. Als illustrator kennen we allen zijn werk als huistekenaar bij De Slimste Mens ter Wereld. Stijn Hüwels creëert met zijn processed gitaar, unieke loops en field opnames een fascinerende minimalistische sound. Speciaal voor AntennA brengen Randall en Stijn samen een uitzonderlijke live performance. De muziek van Stijn vormt de sturende kracht voor Randalls on the spot unieke illustraties. Een waardige afsluiter.

We hopen dit schitterend programma te mogen verleggen naar een zomerse datum, wordt vervolgd ...

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon