top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

AntennA

Transmissions from

the Belgian Electronic Music Scene

ResonL & Yukunai - podium 20u00 - 21u00

Claude Celli aka ResonL (Resonant Lines) betrokken in de vroege jaren 80 in de hiphopscene als straatdanser en grapher in Luxemburg.

Na een rijke en productieve carrière als beeldend kunstenaar in België, focust hij zich sinds 2016 volledig op het elektronische muziekveld. Hij volgt zijn instinct door donkere ambient, techno, abstracte en experimentele vibes.

https://soundcloud.com/resonl

http://www.claudecelli.com

https://www.instagram.com/resonantlines/

Shapes 4 Elements is het 1ste project van Yukunai en het Godai-collectief. Het album is een duik in een meeslepend universum, het combineren van sfeer en ambiance van de huidige wereld door het vormgeven van de vier elementen die evolueren tussen twee paradoxale visies. Het is een sonische en grafische reis door verschillende universums, van lucht tot aarde en van de hitte van het zuiden tot de ijskoude van het verre noorden. Je laten dragen en vervoeren is het sleutelwoord van het project "Shapes 4 Elements".

https://soundcloud.com/yukunai

Kaotec - mezzanine 19u00 - 19u30

Kasper Jordaens is een Belgische kunstenaar die vol passie bezig is met geluid en beeld.

Afgelopen herfst trok hij met zijn modulaire synthesizer naar een afgelegen dorp in de Kaukasus (Aqtushetii) waar hij een maand lang als artiest in residentie bleef. 

Voortbouwend op het werk dat gedaan werd als onderdeel voor zijn H.AL.I.C. “livecoding-project”, waarbij hij de visuele kant van elektronische muziek verkent, groeide de modulaire synth uit tot een audiovisuele machine. 

Voor zaterdagavond neemt Kasper ons mee op een reis waarbij laagfrequente omgevingsdrones groeien in harde 8bit-texturen bovenop evoluerende ritmes en visuals.

https://soundcloud.com/kaotec

https://kaotec.bandcamp.com

Jurgen de Blonde - foyer

De Gentenaar Jürgen de Blonde, beter bekend als Köhn, behoort tot de top van een internationale garde slaapkamercomponisten.

Zijn muziek is een mengeling van krakende en stuiterende elektronica, flarden ambient en musique concrète.

Maakt ook deel uit van de postrockgroep De Portables, als Ed Nolbed brengt hij intimistische lofi en wanneer hij zich Frambooze noemt maakt hij dromerige popliedjes.

Bovendien vindt hij nog de tijd om muziek te schrijven voor film, theater en hedendaagse dans.

In de Foyer zal hij op zaterdag zijn gang gaan op de legendarische EMS Synthi 100! (eigendom van het IPEM klanklabo van de Gentse Universiteit).

https://kohn.bandcamp.com/

Bolt Ruin - podium 15u00 - 16u00

Bolt Ruin aka Brecht Linden, een naar Gent uitgeweken Limburger die het vak leerde in de punk- en noisescene.

Zijn ster aan het elektronisch muziekfirmament is rijzend.

Inspiratie haalt hij uit wandelingen in Limburgse bossen en grauwe industrieterreinen.

Hij opent de tweede dag van het AntennA Festval met een collage van verknipte beats en “grootstadsnoise”. Een uitstekende reden om er op zaterdag van in het begin bij te zijn.

https://boltruin.bandcamp.com/

Onsturicheit - podium 17u00 - 18u00

Een Oud-Nederlandse artiestennaam uit de donkere middeleeuwen dat staat voor turbulentie, lawaai, wildheid...het vat de muziek van Peter Moorkens heel goed samen.

De van Antwerpen afkomstige Gentenaar zijn performances zijn onvoorspelbaar en dus nooit hetzelfde. Zijn modulaire waanzin, spannende soundscapes, weirde samples en originele video footage stellen nooit teleur.

Zijn muziek laat zich nog het best omschrijven als kosmische psychedelica met een gezonde hoek af. Onsturicheit verveelt nooit, bereid je voor op een verrassende en intrigerende concertervaring!

Voor de visuele begeleiding werkt Moorkens samen met video-kunstenaar Patrick Baele.

https://onsturicheit.bandcamp.com/

Music for Installations - mezzanine 16u15 - 16u45

Achter de moniker Music For Installations gaat Pieter Ghyselinck schuil. 

Dezelfde man die ook als Lounasan naam maakt in de elektronische muziekscene.

Niek Cornil zorgt voor de visuals en slaagt er telkens in om op verbluffende wijze, en in het moment zelf, de muziek van MFI visueel op te waarderen en nog krachtiger te maken dan ze al is.

https://musicforinstallations.bandcamp.com

MFI werkt momenteel hard aan een nieuw album 'The Small Infinite' waarbij het abstracte weer een iets meer prominente rol krijgt toebedeeld, zonder de klassieke drone uit het oog te verliezen.

Video fragmenten:  https://www.youtube.com/user/Music4Installations

Undertow - mezzanine 21u15 - 21u45

Een nieuwe samenwerking tussen Koen Buytaert (The Roswell Incident) en fotograaf Kristof Vande Velde.

Een spannende muzikale ontdekkingstocht in de Mezzanine.

Poltrock - podium 22u00 - 23u30

David Poltrock is bezig aan een stevige opmars in België en wordt soms omschreven als de Vlaamse Nils Frahm.

Hij sluit het festival af met een unieke en exclusieve show!

Bij het grote publiek is hij bekend als muzikant bij De Mens en Hooverphonic en als hulpcoach in The Voice van Vlaanderen. 

Is tevens producer en componeert muziek voor film (‘Safety first’) en televisie.

De voorbije jaren nam hij de tijd om te experimenteren met klanken en instrumenten: analoge en modulaire synths, prepared piano en zijn oude weerspannige Steinway buffetpiano in de woonkamer! 

Dit resulteerde in 2018 tot het drieluik: Mutes, Moods & Machines, drie instrumentale albums die werden uitgebracht met een tussentijd van 88 dagen, evenveel als er toetsen zijn op een piano.

Verwacht je aan een onvergetelijke concertbelevenis!

Met visuele ondersteuning van fotografe en video-kunstenares Julie Calbert!

https://www.poltrock.be/

Icarus deep listening set

Jeroen De Wandel is naast beeldend kunstenaar ook oprichter van Icarus. Wat begon als een wekelijkse radioshow rond experimentele muziek op Urgent.fm (een radioshow die ondertussen 11 jaar loopt) groeide al snel uit tot een platenlabel en concertorganisatie. Na eerdere releases van oa Echo Beatty, Otto Lindholm, Kevin Verwijmeren en BOW komt binnenkort de 9e release (Mirek Coutigny) uit op het label. In samenwerking met Democrazy bracht Icarus de afgelopen jaren al tal van artiesten uit de experimentele muziekscene naar Gent zoals bvb Deaf Center, Mika Vainio, Roedelius, Andrea Belfi,..

Voor Antenna brengt De Wandel voor het eerst een ‘deep listening sessie’, waarbij hij je meeneemt op een fascinerende geluidstrip door het hedendaagse experimentele geluidslandschap.  Hij sluit het festival af in de foyer.

http://jeroendewandel.com/

Programma zaterdag 21 februari​ 2020

bottom of page