top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

AntennA

Transmissions from

the Belgian Electronic Music Scene

Afterparty met FORMWANDLER DJ

Achter deze moniker gaat de Gentse producer Arne De Meyer schuil, die reeds een decennium naam maakt als ARtroniks en hiermee op heel wat Europese podia stond.

https://soundcloud.com/formwandlermusic

99.9 - podium 23u15 - 00u30

99.9 is een samenwerking van Daniel B. Prothese (Front 242, Nothing But Noise ...) op keyboards, Edwin Vanvinckenroye (Troissoeur) op viool en zang en Elko Blijweert ( Dead Man Ray, Gruppo Di Pawlowski ) op gitaar en keyboards.

Verwacht je aan een bijzonder concert, een filmisch klankenpallet met neoklassieke invloeden dat lonkt naar een B-film sfeertje van pakweg John Carpenter.

Engerling Ensemble - podium 22u00 - 22u45

Engerling Ensemble uit Gent is het duo Thomas Betsens en Tom Crul. 

Samen exploreren zij sinds 2013 de grenzen van de klanksynthese. 

Hun favoriete medium is de eurorack modulaire synthesizer, maar ze maken ook gebruik van gitaar effectpedalen, Ciat Lombarde instrumenten, circuit bent speelgoed & sinds kort waagt Thomas zich aan zijn DIY Buchla Music Easel.

Ze zoeken de rand op tussen drone & rithme, melodie & noise, tonaliteit & dissonantie, dikwijls met een kosmische toets & een hunkering naar het experiment.

Voor hun optreden op vrijdag stuurt Tom zijn modulaire synthesizer aan met semi-random polyritmische sequenties waarover Thomas een dikke saus giet met zijn Music Easel. 

Het tonale gedeelte gaat over in een gedreven finale met een percussief karakter en veel sample-manipulaties.

https://soundcloud.com/engerling-ensemble

André Stordeur tribute - podium 19u00 - 21u00

De gezondheidstoestand van André Stordeur laat het niet toe zelf op te treden dus werd geopteerd een eerbetoon te organiseren onder curatele van oud-leerling Guy Drieghe-D.

De "con_Tributing" artiesten voor het tribute zijn Willy Van Buggenhout & Françoise Vanhecke (ISFV® Inhaling Singer) en Guy Drieghe-D. - oudleerlingen van André - en verder prominent 'jong geweld', als daar zijn, Philippe Petit (FR), Floris Vanhoof.

Eén voor één brengen zij hulde aan André Stordeur, de pionier en grondlegger van de Belgische elektronica.

Een unieke en éénmalige concertbelevenis dat geen enkele liefhebber van elektronische muziek mag missen.

Jean-Marc Lederman - mezzanine 21u15 - 21u45

Jean-Marc Lederman werkte samen met heel wat bands, waaronder Fad Gadget, The The, Gene Loves Jezebel en Front 242. Zijn belangrijkste projecten zijn The Weathermen, Kid Montana, Jules et Jim (met Julianne Regan), Ghost & Writer (met Frank Spinath van Seabound), Man-Dello (een solo electronica-project), en coverversieproject La Femme Verte. Hij componeert ook muziek voor films en videogames.

Ontwikkelde een muzikale iPhone-app met Karl Bartos (ex-Kraftwerk) en de Japanse multimediakunstenaar Masayuki Akamatsu.

Exclusief voor AntennA zal hij het zinken van de Titanic vertalen naar een unieke muzikale interpretatie. http://www.jmlederman.com/

Reinhard & Johan Overloop - foyer

Reinhard : eX = 8 bit artist aka SRAM. Hij maakt melodische muziek met zelfbouw modular met een knipoog naar pioniers in de electonica zoakls Delia Derbyshire, Terry Riley. Reinhard doet experimenten met casette tapeloops en lathe recorder waarmee hij zelfgemaakte 78 RPM plaatjes mee maakt.

https://www.youtube.com/user/oneandonlyreinhard/videos

https://soundcloud.com/sram


 

Johan Overloop, alias ambi-J, 64 jaar. Synthveteraan, synthbouwer en muzikant die na het zien van Tangerine Dream in 1972 bezeten geraakt e door synthesizers. In die jaren was een synth nog onbetaalbaar dus bouwde hij zelf een Lunetta achtige modular op basis van ttl chips en zelfgemaakte vactrols.

Sinds enkele jaren werkt hij ook mee aan het xbay project van Anatal, een digitaal aanstuurbare analoge patchbay voor studio’s.

Programma vrijdag 20 februari​ 2020

bottom of page