(c) Kasper Jordeans 

guts.jpg

EXPO

Van 6 februari tot 8 maart loopt er in de foyer, onder curatele van Claude Celli, een expositie waar alle  visuele en beeldende kunstenaars van het AntennA Festival hun werk presenteren.

Deelnemende kunstenaars: 

Claude Celli – Thomas Betsens – Julie Calbert – Michael Stordeur – Niek Cornil – Patrick Baele – Jérome Delinte – Kristof Vande Velde – Jeroen De Wandel – Kasper Jordaens

Jeroen de wandel expo Antenna-8.jpg

Jeroen De Wandel 

Jeroen De Wandel (°1980, Ronse, woont en werkt in Gent) studeerde fotografie aan de Academy of Fine Arts in Gent. Hij gebruikt fotografie als startpunt om met allerlei (al dan niet fotografisch) materiaal uit zijn persoonlijk beeldarchief nieuwe beelden te creëren, die aansluiten bij zijn thema’s en interesses. Hij bewerkt, scheurt en (her)combineert zowel analoge als digitale beelden tot een nieuwe betekenis in zijn zoektocht naar het onverwachte. Zijn werk is een kruisbestuiving tussen fotografie, mixed media en installatie.

Belangrijkste thema’s zijn het geheugen, tijd en het gebruik van het medium fotografie, al dan niet in relatie tot schilderkunst.

http://jeroendewandel.com/

ANTENNA_julie calbert-1.jpg

Julie Calbert 

Julie Calbert (b. 1985) is a Belgian photographer and visual artist. Focusing on intimacy, mise en scène and landscape, she creates fictional worlds mixing film processing, cyanotype, collage and video. Her works were exhibited at the Nederlands Fotomuseum in Rotterdam or Voies Off in Arles. Julie Calbert lives in Brussels where she also teaches photography at Inraci.

http://www.juliecalbert.be

 
fvh.png

Floris Vanhoof

Floris Vanhoof is een filmmaker, instrumentenbouwer, muzikant en beeldend kunstenaar.  

Hij combineert reeds een decennium zelfgemaakte muzikale circuits en vroege projectietechnologieën voor installaties, audio-visuele bioscoopuitvoeringen en muziekprojecten.

Vanhoof gaat de confrontatie met het digitaal verwende publiek niet uit de weg door gebruik te maken van flikkerende 16 mm-films en 35 mm dia-installaties, formaten die gedoemd zijn te verdwijnen.

Vaak kiest hij doelbewust voor analoge technologie, niet om nostalgische redenen, maar omdat hij wil experimenteren met wat vroeger als hightech werd beschouwd. 

Technologie is geen doel op zich maar een middel om nieuwe beelden, ideeën en klanken op een poëtische manier te verkennen.

Als media-archeoloog werd hij geïnspireerd door vroege elektronische muziek en de structurele film, een tak van de experimentele film.

Projecties en muziek uit modulaire synthesizers staan centraal in zijn werk maar ook nieuwe technologieën zoals microprocessoren. 

Zijn audio-visuele queeste bracht hem op Europese en Amerikaanse podia.

In 2015 ontving hij de publieksprijs van de Young Belgian Art Prize.

https://florisvanhoof.com/

WvB wintervitrine.jpg

Willy Van Buggenhout 

Willy Van Buggenhout is één van de weinige overgebleven oud-studenten van André Stordeur die nog steeds erg actief is in de improviserende elektro-akoestische scène.

Hij heeft zich voornamelijk toegelegd op live-processing met de analoge EMS Synthi AKS (1970). 

Met bijna een halve eeuw niet-idiomatische improvisatie op zijn naam is Van Buggenhout zonder twijfel André's meest actieve leerling.

De man is naast onderzoeker en lesgever aan de VUB, een enthousiaste analoge synth speler en saxofonist ook een groot kunstenliefhebber.

Samen met de Amerikaanse jazzsaxofonist-pianist Jeffrey Morgan en percussionist-drummer Mike Goyvaerts vormde hij het improvisatietrio White Smoke dat in 2012 een gelijknamig album uitbracht. Enkele van zijn recente werken: “Harlow or The Nature of Love", voor Sprechstimme, Sopraan en Electronica (23 februari 2019 RHoK Brussel)

"Container choir” 2019  Distilleria De Giorgi  San Cesario di Lecce (LE), Italia

"Winter Trees" 2015 FKL Forum Klanglandschaft, Portobeseno.- Italia

Clockstop Fest 2015, 2016 Noci, 2017, 2018 Fasano -Italia

https://whitenoisegenerator.bandcamp.com/album/clockstop-2017

 “Entrakt" BOZAR Brussel oktober 2016

Willy Van Buggenhout doet enkel full-improv optredens, meestal in een "artistieke" omgeving; kunstgalerijen e.d. en dit bij voorkeur in combinatie met andere (akoestische) muzikanten.

Op AntennA zal het niet anders zijn, samen met Dr. Françoise Vanhecke zal hij een werk voor sopraan en elektronica brengen.

Ze werkten reeds  samen voor een eigen compositie voor het minimal multimediatheater Harlow. Françoise Vanhecke is eigentijds, creatief, flexibel en inspirerend.

Ze is zowel stemkunstenares als pianiste, actrice, improvisator en "geluidsschilder"

Gebruikt ongewone technieken voor Bel Canto, klassiek, jazz, pop, hedendaagse-, theater- en wereldmuziek.

Vanhecke won wereldwijd belangrijke internationale prijzen en vermeldingen en concerteerde op de meest prestigieuze festivals en evenementen.

https://soundcloud.com/willysynth

https://soundcloud.com/willyvanbuggenhout

http://www.francoisevanhecke.com/

 
syntheses.jpg

Michael Stordeur

Belgische componist van elektronische muziek, ook wel bekend als Mike DMA en voornamelijk actief in jaren '90 bands als B.W.P. Experiments, Paschen’s Law en Strong Heads.

Schreef ook voor het Belgische clubblad "Outsoon".

Hij is de zoon van André Stordeur en zal voor de visuals zorgen tijdens het André Stordeur Tribute.

 
thomas betsens tapewerk.jpg

Thomas Betsens 

Thomas Betsens is student Mixed Media aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Gent. Sinds 2014 is hij actief bezig met performances opvoeren en het maken van installaties. Veel langer is hij al gefascineerd door geluid. Als muzikant experimenteer hij al jaren met klanken door cirquit bending en het maken van experimentele instrumenten.

Met zijn installaties gaat hij telkens in dialoog met de omgeving en het publiek. Deze dialoog wordt geregistreerd aan de hand van biofeedback. Hieruit kan een nieuw werk ontstaan.

De materialen en technieken die hij gebruikt zijn zeer uiteenlopend.

Met elk project wil hij verder op zoek gaan naar de relatie tussen de mens en zijn omgeving en hoe ze met elkaar in contact kunnen gebracht worden. Het werk dat ontstaat is de vertaling hiervan.

https://www.thomasbetsens.be

 
Hole_man_I,_linoléum,_21x30cm.jpeg

Claude Celli

Claude CELLI werd in 1969 in Esch-sur-Alzette (L) geboren. Hij begon zijn studie schilderkunst

in 1986 aan de Ecole des Arts et Métiers de Luxembourg en eindigde in 1996.

door een graad in Printed Images aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts 

Visuals, La Cambre in Brussel. Sindsdien neemt hij deel aan vele tentoonstellingen 

nationaal en internationaal persoonlijk en collectief. In 1997 kreeg hij de

Prijs van de gravure en het gedrukte beeld van de Franse Gemeenschap van 

België. Hij is onlangs verhuisd naar Doornik (B) waar hij woont en werkt.

In zijn huidige artistieke carrière, of hij nu gegraveerd, geschilderd of geïnstalleerd is, is hij 

confronteert de begrippen "werkelijkheid en virtualiteit" met de mediabeelden van ons dagelijks leven en de beeldschermen. Snapshots van de huidige gebeurtenissen gaan gepaard met fictieve figuren, landschappen en symbolen afkomstig van videogames die verband houden met de onbewuste en dromerige visioenen van de kunstenaar.

http://www.claudecelli.com

yukunai.jpg
alex quintin rouge.jpg

Alexandre Quintin - Godai production

Alex Quintin studeerde digitale kunst aan de academie voor schone kunsten in Doornik. Daarna werkte hij 6 jaar in de fotostudio "Studio Woaks" waar hij de fotografie perfectioneerde en experimenteerde met video. Tegelijkertijd bleef hij zijn digitale werk ontwikkelen door middel van interventies en samenwerkingen met verschillende kunstenaars en collectieven.

Alex is sinds 2013 hoogleraar digitale kunst aan de academie voor schone kunsten in Doornik en is tevens freelance motion designer en mede-oprichter van het GODAI Collective waarin hij een werk van gemengde digitale kunst ontwikkelt.

 

Zijn creativiteit wordt geleid door zijn instinct en zijn vermogen om zich onder te dompelen in een plaats, een moment waarin hij momenten en emoties vastlegt.

Zijn digitale universum kan worden gedefinieerd als futuristisch, minimalistisch, abstract en geïnspireerd door zijn liefde voor sciencefiction.

alexquintin47@gmail.com

godaiprod.contact@gmail.com

 

chloé jaquart.jpg

Chloé Jaquart - Godai production

Chloé Jaquart is fotograaf en videast, werkt voor Godai Production onder leiding van Jerome Delinte 

aka YUKUNAÏ  

Na haar studie cinématographie in Lille III  besloten Chloé om een artistieke opleiding te volgen in Digitale Kunsten aan de Academie voor Schone Kunsten, waar ze haar passie voor fotografie heeft verdiept en verschillende experimenten rond transfer en video heeft geoefend. Na het behalen van een Master II heeft ze haar toegelegd op de realisatie van transfers van haar fotografische werken, zowel op klein als op groot formaat, en een ontwikkeling in de wereld van de contemplatieve video/fotografie.

Chloé organiseert artistieke workshops fotografie voor alle doelgroepen.

 

 
Undertow - print 3.jpg

Kristof Vande Velde

Kristof Vande Velde studeerde fotografie aan Sint-Lucas Academie Gent en is vooral als

straatfotograaf actief, met tentoonstellingen in onder meer Engeland, Griekenland en

Italië. Voor het project ‘Undertow’ liet hij zich inspireren door de muziek van Koen

Buytaert en deed hij een onderzoek naar (stedelijk) landschap in België en Luxemburg.

www.kristofvandevelde.com

www.instagram.com/kristofvandevelde

 
Patrick_Baele.jpg

Patrick Baele

Patrick Baele is geboren in 1961 te Keulen als zoon van een aldaar gelegerde militair.

Hij woonde er in de periode '61-'64 en '71- '78. 

In die tweede periode maakte hij vanop de eerste rij de geboorte mee van de elektronische

kosmische muziekscene en de hedendaagse beeldende kunst.

Studeerde aan KASK schilderen en mixed media en is heden docent aan de Academie voor

Beeldende Kunst Gent. (Digitale Beeldende Kunst)

Zijn video's over zijn beeldend & audio-visueel parcours zijn ruimschoots aanwezig op sociale

media, bij voorkeur YouTube & Instagram.

De beeldende ,performatieve & audio-visuele samenwerkingen met Belgische & internationale 

(& gereputeerde) kunstenaars & artiesten zijn schier oneindig en gaan nog altijd door.

Kasper 1.jpg

Kasper Jordaens

Kasper Jordaens is een Belgische kunstenaar die vol passie bezig is met geluid en beeld.

Afgelopen herfst trok hij met zijn modulaire synthesizer naar een afgelegen dorp in de Kaukasus (Aqtushetii) waar hij een maand lang als artiest in residentie bleef. 

Voortbouwend op het werk dat gedaan werd als onderdeel voor zijn H.AL.I.C. “livecoding-project”, waarbij hij de visuele kant van elektronische muziek verkent, groeide de modulaire synth uit tot een audiovisuele machine. 

Voor zaterdagavond neemt Kasper ons mee op een reis waarbij laagfrequente omgevingsdrones groeien in harde 8bit-texturen bovenop evoluerende ritmes en visuals.

https://soundcloud.com/kaotec

https://kaotec.bandcamp.com

 
 
melancholia.jpeg

Niek Cornil

Niek Cornil °1983 Gent - Door een passie voor vorm, beeld en muziek  kwam een samenwerking met 'Music For Installations' tot stand. Het vertalen van de intense soundscapes van MFI in beeldmateriaal werd gaandeweg een onderzoek  naar contrasten en gelijkenissen tussen ons en onze complexe leefwereld. 

Het is boeiend om te zoeken en te suggereren naar emoties en dramatiek. Het kan een uitnodiging zijn om er even in stil te staan. 

Niek zorgt voor de visuals en slaagt er telkens in om op verbluffende wijze, en in het moment zelf, de muziek van Music For Installations visueel op te waarderen en nog krachtiger te maken dan ze al is.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon